subota, 10. decembra 2022. | 02:40
Najnovije vesti

Otvorene prodavnice i kiosci u Leposaviću

Nakon sastanka privrednika odlučeno je da prodavnice, pekare i kiosci ponovo budu otvoreni nakon dvonedeljnog protesta ,zbog taksi na srpsku robu koje je uvela Vlada u Prištini, i nemogućnosti snabdevanja osnovnim životnim namiricama stanovništva.

 

Leposavić, 3. Jula- Situacija sa snabdevanjem je donekle normalizovana. Građani se nakon dvonedeljnog zatvaranja prodavnica snabdevaju uobičajenom količinom namirnica, kojih uglavnom ima ovde u Leposaviću, na krajnjem severu Kosova i Metohije.

Prodavnice nisu radile dva dana, 1. i 2. jula u znaku iskazivanja protesta zbog nametnutih necivilizacijskih taksi od sto odsto na robu koja stiže iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine na Kosovo i Metohiju. Na ovaj način dovedeno je u pitanje snabdevanje i egzistencija stanovništva u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, pa su privrednici na ovaj način nastojali da ukažiu na ovaj veliki problem koji ugrožava opstanak celog naroda. Pokazano je veliko jedinstvo i solidarnost građana u ovoj teškoj situaciji.

Dogovor privrednika da se otvore radnje, realizovan je i prodavnice rade kao i pre ove obustave. Snabdevanje je i dalje otežano, ali ukoliko se situacija pogorša, privrednici napominju da će ponovo protestvovati i zatvoriti svoje radnje.
Hleba, mleka, svežeg voća i povrća, kao i ostale robe široke potrošnje ima u radnjama i građani očekuju da će se ova situacija razrešiti i da snabdevanje nadalje bude uredno.

V.V.

Podeli na: