Најновије вести

Павићевић: Приведене здравствене раднице из Гораждевца, санитетско возило заустављено на Мердару

Докторку и медицинску сестру амбуланте у Горажžдевцу данас је у Пећи привела косовска полиција и ослободила их после заџрžавња од око пола сата, изјавио је вечерас официр Владе Србије за везу са Приšтином Дејан Павићевић, наводећи да за сада није познат тачан разлог њиховог привођења.Он је за Косово онлајн рекао да су докторка и медицинска сестра сада налазе на свом радном месту у амбуланти у Горажžдевцу.

 

Павићевић је појаснио да су оне на Косово уšшле преко прелаза Јариње и да тачан разлог привођења не зна, али да верује да је по среди највероватније “лоšша координација”, јер косовска полиција у Пећи није била обавешšтена о њиховом доласку.
Павићевић је потврдио и да су санитетско возило Дома здравља у Ораховцу са новопазарским регистарским ознакама и возач који је управљао тим возилом, заустављени у недељу на прелазу Мердаре.
“До овог тренутка то возило и возач нису уšли на Косово и то је ствар која је остала нереšена, надам се да ће ускоро бити реšена и да када су у питању здравствени радници за овакве ствари нема места”, казао је Павићевић.
Он је додао да је пацијенткиња која је на дијализи и која се враћала тим возилом пребачена у друга амбулантна кола и враћена кући.
Павићевић је оценио да не постоји ниједан добар разлог за тако неšто и да то наноси šтету свим грађанима Косова без обзира на њихову етничку и верску припадност.
“Мислим да смо сви овде у борби против једног заједничког непријатеља – пандемије корона вируса, која иако јењава и даље је велика претња и здравствени радници су ту да помогну, никога не угорžавају и надамо се ће овакве ствари да се реšе и да се виšе не понављају”, казао је Павићевић.

Подели на: