недеља, 29. јануара 2023. | 00:21
Најновије вести

Петковић: Српско јединство је још једном однело победу

Честитам српском народу на Косову и Метохији на томе што је на данас одржаним изборима, у складу са позивом своје државе и председника Александра Вучића, готово једнодушно подржао Српску листу, којој ће припасти свих десет посланичких места намењених представницима Срба, саопштио је вечерас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

 

 

Српско јединство је још једном однело победу, упркос брисању гласача из бирачког списка, смањивању броја бирачких одбора и политичким провокацијама у којима су предњачили Рамуш Харадинај и Аљбин Курти. Победила је политика српске слоге и саборности, јер Срби на Косову и Метохији су препознали озбиљност тренутка и важност да у предстојећем периоду у Приштини буду представљени као монолитна и непоколебљива политичка снага”, истакао је Петковић.

Он наводи да је високом излазношћу на биралишта наш народ показао да га ни лоше време, ни епидемија вируса корона не могу спречити да, онда када је то потребно, одлучно стане у одбрану свог положаја и права на Косову и Метохији и наших заједничких националних интереса. Српској листи и њеним представницима у привременим институцијама самоуправе у Приштини желим да, као и до сада, буду чврсти и непобедиви у борби за српске интересе.

Србија је данас поносна на наш народ на Косову и Метохији, који је свима одржао лекцију о слози и заједништву и озбиљности и одговорности пред изазовима и проблемима.

Подели на: