utorak, 06. decembra 2022. | 09:29
Najnovije vesti

Petković: Važno da su UNDP i EU odustali od obnove kuće Deve

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozdravio je danas odluku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na KiM i kancelarije Evropske unije na KiM, da obustave rad na obnovi kuće nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve i ocenio da bi premijer privremenih prištinskih Institucija Aljbin Kurti “izgurao ovaj projekat do kraja”, da javnost nije digla glas.

 

“Važna vest da su UNDP i EU odustali od obnove kuće nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, ali se očekivalo da će albanski političari nastaviti sa relativizacijom zločinaca i revizijom istorije! Da javnost nije digla glas, Aljbin Kurti bi progurao ovaj projekat do kraja”, napisao je Petković na svom nalogu na Tviteru.

UNDP na KiM i kancelarija EU na KiM u zajedničkoj izjavi u utorak su saopštili da su obustavili rad na lokaciji u južnom delu Kosovske Mitrovice, koja se povezuje sa Džaferom Devom.

Džafer Deva bio je kvislinški gradonačelnik Kosovske Mitrovice i ministar unutrašnjih poslova Albanije za vreme nemačke okupacije.

Podeli na: