Најновије вести

Петковић: Вучић успева у обезбеђивању електричне енергије за север КиМ

Члан ГО СНС Петар Петковић изјавио је данас да председник Србије САлександар Вучић чини све да обезбеди несметано снабдевање електричном енергијом севера Косова и Метохије, и у томе успева, саопштила је СНС.

 

“И да не буде никакве дилеме, у томе успева и успеваће, док год је на челу наше државе одговорна власт која брине пре свега за интересе свог народа, а не за јефтине политичке поене или аплаузе из Приштине”, рекао је Петковић реагујући на оптужбе Раде Трајковић да је Вучић део електромреже предао Косову.

Према речима Петковића, поражавајуће је да данас у Србији имамо опозиционе политичаре који из својих позиција у Београду нападају “рођену државу” и отворено се сврставају на страну Приштине.

Он подсећа да је Србија по пети пут поднела захтев за регистрацију и лиценцирање две српске компаније чије су надлежности трговина, дистрибутивне услуге и снабдевање потрошача на северу КиМ електричном енергијом.

“И управо је због тога Србија покренула низ дипломатских активности према међународној заједници како бисмо успели да несметано наставимо снабдевање струјом севера покрајине. Ми нисмо седели, чекали, бројали дане, нити секунде ТВ права и милионе као политички ментори Раде Трајковић. Ми смо од првог тренутка радили на обезбеђивању енергетске сигурности и стабилности за наш народ на северу покрајине. И у томе успели”, рекао је он.

Како је истакао, Србија иде напред и наставиће да јача и економски и институционално и политички, додајући да су Рада Трајковић и њени шефови одавно део “политичке, назадне историје”.

Подели на: