уторак, 21. фебруара 2023. | 01:35
Најновије вести

Петру Петковићу забрањен улазак на КиМ

Директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу привремене приштинске институције забраниле су улазак на КиМ.

 

Петар Петковић у саопштењу наводи да су привремене приштинске институције одлучиле да му онемогуће да обиђе поплављена подручја у српским срединама у јужној покрајини и угроженим домаћинствима уручи хуманитарну помоћ.

“Очигледно је да је предизборна кампања у Приштини почела и пре законског рока и да су Срби поново главне мете. Поступак албанских политичара говори о томе да им је политички маркетинг важнији од живота и безбедности људи”, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Истиче да овакво понашање Приштине показује и да Европска унија није у стању да обезбеди поштовање постигнутих споразума, међу којима је и онај о слободи кретања.

“Не желимо да на било који начин учествујемо у појачавању тензија у покрајини, јер се таква атмосфера увек прелије преко леђа нашег народа, али у једно сви могу да буду уверени – нико не може да нас заустави да помогнемо свом народу. Помоћ државе Србије и Канцеларије за Косово и Метохију ће стићи до нашег народа угроженог поплавама, као што смо и обећали”, поручио је Петковић.

В. д. министара спољних послова у косовској влади, Мелиза Харадинај Стубла, објавила је да је Петру Петковићу одбијен захтев за посету.

“Све док Србија има деструктивно понашање, њени званичници не могу да уђу на Косово”, написала је Харадинај Стубла, у објави на Фејсбуку.

 

Подели на: