недеља, 01. августа 2021. | 05:31

ПОБЕДА СРПСКЕ СЛОГЕ И ЈЕДИНСТВА

 Kандидат Српске листе Милан Радојевић освојио 89,86 одсто гласова.

 

У општини Северна Косовска Митровица, гласало је 39,14 посто бирача или 9.124 бирача од укупно 23.313 уписаних На ванредним изборима за градоначелника Северне Косовске Митровице, у недељу 29. новембра, победио је кандидат Српске листе Милан Радојевић, испред преостала три кандидата. Према прелиминарним резултатима које је саопштила председница Централне изборне комисије Косова у Северној Митровици највише гласова освојио је кандидат Српске листе Милан Радојевић са 89,86 одсто гласова. Следе га Ерден Атић из Самопредељења са 3,68 посто гласова, Фљорент Аземи из Демократске партије Косова 3,54 посто, и независни кандидат Душан Милуновић 2,92 посто освојених гласова бирача.

– На основу 98 посто обрађених бирачких места, кандидат Српске листе Милан Радојевић освојио је 7.884 гласа, што је 96,86 посто „српских гласова“ саопштио је јуче, нешто пре 21 сат, испред седишта Српске листе у центру града председник Српске листе Горан Ракић. Преостаје обрада условних гласова и ковид позитивних лица, објаснио је, па додао: „То значи да ће господин Милан Радојевић имати још већи број гласова“.

– Прогнозе су му добре биле и јутрос, сат и по по отварању биралишта када је, како је рекао, „грађани од зоре излазили и масовно гласали за Милана Радојевића“. Радојевић се захвалио руководству и председништву Српске листе, државном врху Србије због велике подршке током предизборног процеса и самим гласачима.

– Трудићу се да оправдам њихово поверење најбоље што будем могао. Не сумњам да ћу у томе имати огромну подршку и председника Српске листе и свих чланова Српске листе и целокупног тима који је до сада радио – казао је Радојевић. У општини Северна Митровица, гласало је 39,14 одсто бирача или 9.124 бирача од укупно 23.313 уписаних. Кандидат Српске листе био је Милан Радојевић, Душан Милојевић наступао је као независни кандидат, а за градоначелника су се надметали и Фљорент Адеми из Демократске партије Косова и Ерден Атић из Покрета Самоопредељење. Сва бирачка места за градоначелника општине Северна Митровица отворена су у недељу тачно у седам часова. Гласало се на 27 бирачких места у оквиру седам бирачких центара – ОШ „Свети Сава“, Средња техничка школа „Михаило Петровић Алас“, Медицинска школа, Микронасеље, приватна кућа у Колашинској улици, приватна кућа у насељу Бошњачка махала и истурено одељење ОШ „Свети Сава“ у Сувом Долу. У бирачком центру у Средњој техничкој школи „Михаило Петровић Алас“, око 8 сати гласао је кандидат Српске листе за градоначелника, Милан Радојевић, председник и потпредседник СЛ Горан Ракић и Игор Симић и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић који су организовано дошли са већом групом чланова Српске листе. Избори за градоначелника одржани су и у општини Подујево где је право гласа имало 87. 381 бирач, а гласало се у 45 бирачких центара. Обе општине се према броју оболелих на недељном нивоу, налазе у црвеној зони где је на снази забрана кретања грађана у термину од 19 сати до 5 сати ујутру. На захтев ЦИК-а, у овим општинама, грађани на дан избора могли су да се крећу до 22 сата. Сва бирачка места затворена су у 19 часова, након чега су се на сваком бирачком месту пребројавали гласачки листићи. Након бројања гласачких листића и попуњавања образаца, изборни материјал је пренет у депо који је у сали Техничке школе „Михаило Петровић – Алас“, а након тога и у Центар за регистрацију и бројање гласова, у Косово Поље. С.К.-З.В.

Подели на: