utorak, 16. avgusta 2022. | 15:30
Najnovije vesti

Počeo turnir „Trofej Ognjena Koromana”

Pod pokroviteljstvom Opštine Gračanica na sportskom kompleksu „Dragan Džajić” u Gračanici se održava prvi fudbalski turnir pod nazivom „Trofej Ognjena Koromana”. Turnir organizuje Škola fudbala „28. jun” iz Donje Gušterice za dečake rođene 2008. i 2012. godine.

 

Na turniru učestvuje oko 200 mladih fudbalera u ukupno 19 ekipa sa Kosova i Metohije, ali i gostiju iz škola fudbala „Crvene zvezde” , „Nike” iz Beograda i „Fri Kika” iz Niša. Turnir je otvorio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je istakao da ga raduje to što se okupio ovoliki broj dece i poručio da će lokalna samouprava nastaviti da podržava i promoviše sport. – Opština Gračanica nastavlja da pomaže ovakve i slične turnire i sve ono što ima veze sa sportom. Sport je veoma bitan u razvoju svakog deteta i upravo je to razlog zbog kojeg ćemo nastaviti da ulažemo u ovu oblast. Veoma mi je drago što su na turniru uzele učešće ekipe sa čitave teritorije KiM, kao i ekipe iz Beograda i Niša i nadam se da će ovaj turnir biti još masovniji, a mi smo tu da uvek podržimo sve naše sportiste, rekao je Popović. Treneri mališana iz škola fudbala „Crvene zvezde” i „Fri Kika” iz Niša izrazili su zadovoljstvo učešćem na turniru, ali i oduševljenje gostoprimstvom u Gračanici. – Crvena zvezda tradicionalno dolazi u Gračanicu i ovo je još jedna prilika da pokažemo naše prijateljstvo sa našim ljudima ovde. Sama pomisao šta ovoj deci znači naš dolazak nije nam ostavila ni tračak razmišljanja, a gostoprimstvo i naš boravak ovde svima nama mnogo znači, kaže trener mališana Crvene zvezde Ivan Gajić. Trener ekipe „Fri Kik” iz Niša Andrija Tepavčević, rekao je da mi je drago da u Gračanici vlada jedna lepa i zdrava atmosfera u kojoj mališani mogu normalno i zdravo da odrastaju i da jednog dana postanu i uspešni fudbaleri. Škola fudbala „28. jun Donja Gušterica”, osnovana je pre tri godine i trenutno ima oko 130 polaznika. Trener Ljuba Đekić ističe da je ovo prvi turnir ovih razmera u poslednjih 20 godina i da je veoma zadovoljan masovnošću učesnika.
– Trebalo nam je malo vremena da se konsolidujemo, ali uz pomoć lokalne samouprave uspeli smo da organizujemo jedan ovakav turnir za naše male fudbalere. Posebno nam je drago da su nam se odazvali i mališani iz škola fudbala iz Beograda i Niša i nadam se da će ovaj tirnir postati tradicija, kaže Đekić.
Turnir se igra po sistemu 7 + 1 za fudbalere rođene 2008. godine i 5 + 1 za dečake koji su 2012. godište. Za najbolje ekipe i pojedince obezbeđene su medalje i pehari, a biće dodeljena i nagrada za najboljeg žonglera turnira. Za sve učesnike obezbeđeni su hrana i piće. M.Č.

Podeli na: