петак, 07. октобра 2022. | 05:19
Најновије вести

Појачана контрола поштовања мера, почело тестирање у лабораторији у Батајници

У Србији 785 особа заражено коронавирусом, 16 преминуло. У последња два дана број новозаражених опада, а полиција појачава контролу поштовања мера о забрани кретања после 17 часова. Поред Београдског сајма, простор Новосадског сајма и хала “Чаир” у Нишу спремни су за прихват пацијената. И у Ваљеву спремају привремене болнице.

 

10.25 – Почело тестирање узорака на коронавирус у Дирекцији за националне референтне лабораторије у Батајници.

09.45 – Авион “Ер Србије” А319 одлетео је из Београда за Истанбул одакле ће вратити наше држављане. За данас планиран лет и за Букурешт.

09.35 – Око 290 грађана у Србији прекршило је меру самоизолације и против њих су покренути поступци пред надлежним судовима, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић за ТВ Пинк и додао да је тренутно око 80.000 људи у самоизолацији.

09.30 – Девет здравствених радника у Нишу је позитивно на коронавирус, а у самоизолацији се налази њих 32, каже епидемиолог Бранислав Тиодровић за ТВ Прва. Истакао је да се сви добро осећају и нагласио да нема доказа да се неко од пацијената у болници заразио од лекара. Додао је и да је хала “Чаир” у Нишу од данас спремна да прими пацијенте, а да је њен капацитет око 250 пацијената.

08.50 – Косовска влада у оставци усвојила је пакет хитних економских мера којима ће социјално угрожено становништво, пензионери, приватни предузетници и други добити финансијску помоћ у износу од близу 180 милиона евра.

08.10 – У Ваљеву је 50 особа оболело од коронавируса, а 600 људи је у изолацији. И у том граду се спремају објекти за прихват оболелих са најблажом клиничким сликом. За то су предвиђени хотел “Нарцис” и Пољопривредна школа са својим домом ученика.

08.00 – Простор Новосадског сајма од данас је оспособљен за смештај око 1.000 људи.

06.00 – Према последњим информацијама, у Србији 785 особа заражено коронавирусом, а 16 преминуло од Ковида-19.

Србија у последња два дана бележи опадање броја новозаражених, али, према речима епидемиолога Предрага Кона, могуће је да је у питању мали предах.

Полиција појачава контролу поштовања мере о забрани кретања после 17 часова и апелује на грађане да буду одговорни према себи и другима и да у ради заштите свог здравља и здравља својих суграђана поштују одлуке Владе Србије и остану код куће.

Градски штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да се Београдска арена, Хала “Александар Николић” и Хала “Ранко Жеравица” припреме за привремене болнице.

На Сајму су збринута 33 пацијента са најлакшом клиничком сликом. Од тога је 21 мушкарац, а остало су жене, каже за РТС државни секретар Министарства здравља Берислав Векић.

Авион “Ер Србије” вратио се у Београд са 142 путника из Стокхолма и Брисела. Из Стокхолма је дошло 75 путника, а из Брисела њих 67. Тим авионом су јутрос из Србије отпутовала 153 страна држављанина.

Подели на: