utorak, 27. septembra 2022. | 02:58
Najnovije vesti

Pojačane kontrole saobraćaja na svim putevima

Opština Gračanica

 

 

Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je vanredni radni sastanak sa upravom stanice policije u Gračanici na kojem je zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo – Gračanica, ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u ovoj lokalnoj samoupravi, posebno na tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
U poslednjoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 29. juna život je izgubio 18-to godišnji mladić iz Dobrotina, dok je jedna devojka teško povređena. U proteklom periodu na istoj deonici dogodilo se više saobraćajnih nesreća u kojima su putnici pretrpeli teške telesne povrede.
Na sastanku je doneta odluka da se u narednom periodu posebno na putu Laplje Selo -Gračanica pojačaju policijske kontrole saobraćaja, brzina kretenja vozila kao i da tokom kontrole obavlja testiranje vozača na alkohol.
Sa sastanka je upućen apel svim učesnicima u saobraćaju da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, da vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola i da ne dozvole da zbog nemarnog, nesavesnog i neprimerenog ponašanja u saobraćaju trajno uništite svoj i tuđe živote.

M.Č.

Podeli na: