петак, 07. маја 2021. | 21:39

Помоћ поплавама угроженим домаћинствима

Епарихија рашко призренска преко донатора обезбедила

 

Представници Епархије рашко призренске су данас наставили дистрибуцију хуманитерне помоћи у покућству једном броју породица на територији општине Косовска Каменица чија су домаћинства недавно била угрожена поплавама. Претходних дана је помоћ која је обезбеђена преко донатора дистрибуирана и у неколико села на територији централног Косова.

-Ми смо преко добротовора, иначе наших људи из Беча обезбедили поред осталог око 150 кревета. Део те помоћи смо већ поделили, а остало ћемо поделити ових дана- казао је парох косовскокаменички протојереј Срђан Станковић , приликом данашње дистрибуције поменуте врсте помоћи једном броју породица у селима Робовце и Доње Мочаре. Према његовим речима Епархија рашко призренска ће преко свог фонда наставити да помаже домаћинства која су претрпела штету од поплава и у реновирању оштећених објеката али у осталим сегментима.

-Ми ћемо тим породицам апомоћи како средствима итз нашег фонда, али такође и у сарадњи са другим организацијама као што је Солидарност за Косово и другима- казао је Станковић.Он је истакао да је помоћ у покућству, која је пристигла изт Беча дељена домаћинствима према списковима које су цркви доставили представници локалне самоуправе који су након поплава изашли на терен и евидентирали ситуацију и степен угрожености тих домаћинства.

-Наше свештенство је такође излазило на терен тамо где је то било могуће тако да ће помоћ бити пружена свуда где је то потребно- казао је Станковић.

С.И.

Подели на: