петак, 03. фебруара 2023. | 07:29
Најновије вести

Поповић: Приоритет стамбено збрињавање младих брачних парова и социјално угрожених

Општина Грачаница финансира изградњу две зграде у Лапљем Селу за социјално угрожене породице и младе брачне парове. Председник општине Грачаница Срђан Поповић у пратњи сарадника положио је данас камен темељац за осам стамбених јединица.

 

“За општину Грачаница и даље је приоритет стамбено збрињавање младих брачних парова и социјално угрожених породица. Данас је положен камен темељац за још две стамбене јединице, укупно осам станова вредности од око 90.000 евра. При завршетку су стамбене зграде у Грачаници са 36 станова, оно чиме бих могао да се похвалим је да смо у претходном периоду збринули око 100 породица и сигурно ће и у наредној години ово бити приоритет,” каже председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Поповић додаје да је циљ да се породице утемеље, стабилизују на овом простору и што је више могуће смањи број социјалних случајева и младих брачних парова који немају свој кров над главом.

Нови објекат предвиђен је за осам породица и гради се на општинској парцели. Директор катастра у општини Грачаница Небојша Перић каже да општина не поседује велики број парцела али да то што има користи у праве и добре сврхе.

“Општина у Лапљем Селу има своје парцеле и зато се овде и гради и улаже, покушавамо да максимално искристимо земљиште које имамо, надам се у добре сврхе,” каже Небојша Перић.

Поред овог стамбеног објекта у општини Грачаница ће ускоро бити збринуто још 36 породица.

Подели на: