уторак, 21. фебруара 2023. | 23:49
Најновије вести

Породиља и беба стара 15 дана заражене коронавирусом, пребачене у Београд на лечење

Из Клиничко-болничког центра у Северној Митровици синоћ је у београдску клинику “Др Драгиша Мишовић” пребачена породиља са бебом старом 15 дана, код којих је установљена зараза коронавирусом.

 

Ово је за Косово Онлајн потврдио др Златан Елек, в.д. директор КБЦ-а у Северној Митровици.

“Пребачене су синоћ мајка и беба за Београд у болницу “Драгиша Мишовић”. У добром су стању. Код њих је потврђено да су заражене коронавирусом”, рекао нам је др Елек.

Начелник Дечијег одељења КБЦ у Митровици др Зоран Савић рекао нам је да су мајка и дете које има 15 дана из Зубиног Потока, и да су сада на Дечијем одељење за плућне болести болнице “Др Драгиша Мишовић” у Београду.

“На наше одељење мајка и дете примљени су 13. априла, сутрадан су тестирани и резултати су показали да су позитивни. По речима мајке она није имала никакве симптоме, а детету је прве вечери био потребан кисеоник, а сутрадан је било много боље“, рекао је др Савић.

Он је истакао да с обзиром да у Косовској МИтровици не постоје услови за лечење тако мале деце мајка и беба су упућени у Београд.

Укупан број оболелих од коронавируса у српским срединама на Косову тренутно је 58, две особе су преминуле од ове заразе до сада, а потпуно су излечена три пацијента.

Подели на: