nedelja, 02. oktobra 2022. | 21:53
Najnovije vesti

Poseta Makrona važna za sveukupnu političku poziciju Srbije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji istorijska i istakao da je siguran da će ona imati veliki značaj ne samo za razvoj naših bilateralnih odnosa, već i za sveukupnu političku poziciju Srbije.

 

“Sa Francuskom imamo potpisan sporazum o strateškom partnerstvu. Takođe, istorijski gledano, imamo dugu tradiciju naših prijateljskih odnosa, ali isto tako i potrebu da, kao što je danas rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saradnja Srbije i Francuske bude na višem nivou”, rekao je Dačić.

Napomenuo je da je ovo prvi put posle 18 godina da predsednik Francuske dolazi u posetu Srbiji, podsetivši da je poslednji put to učinio Žak Širak u decembru 2001. godine.

Pomenuvši da je poseta Makrona odložena zbog problema u Francuskoj, Dačić je naveo da je za nas veoma bitno da poseta bude organizovana na najbolji način i da poruke budu pozitivne.

“Siguran sam da će ona imati veliki značaj ne samo za razvoj naših bilateralnih odnosa, nego i za sveukupnu političku poziciju Srbije”, naglasio je Dačić.

Makron će doputovati sutra oko 15 sati u Beograd u dvodnevnu posetu, tokom koje će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podeli na: