sreda, 28. septembra 2022. | 07:54
Najnovije vesti

Predstavnici Srpske liste sastali se sa Lajčakom i Eskobarom

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić sastali su se danas sa specijalnim predstavnicima EU i SAD za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom i tom prilikom razgovarali o problemima Srba i dijalogu Beograda i Prištine.

 

 

Delagacija Srpske liste je ukazala na obaveze Prištine iz Briselskog dijaloga, posebno kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je istakao da je Briselski sporazum jasan i da se srpski narod protivi namerama Prištine da umanje svoje obaveze po pitanju nadležnosti Zajednice srpskih opština ali i ostalih obaveza iz postignutih sporazuma, poput pitanja u oblasti pravosuđa, energetike, diploma i realizacije posete zvaničnika Srbima na ovim prostorima.

Na sastanku srpski politički predstavnici zatražili su da se najhitnije pojača bezbednost Srba, njihove imovine ali i imovine Srpske pravoslavne crkve.

Ujedno je zatraženo od međunarodne zajednice da se preduzmu napori i spreče jednostrani potezi Prištine kojima se ugrožava bezbednost, mir i suživot na ovim prostorima.

Podeli na: