sreda, 30. novembra 2022. | 17:22
Najnovije vesti

Preminule još 3 osobe, pozitivno 58

Kovid 19 odneo je još 3 života u Srbiji. U poslednja 24 sata, od testiranih 6.076 osoba, koronavirus je potvrđen kod njih 58.

 

Od početka epidemije preminulo je 228 osoba, a koronavirus je otkriven kod njih 10.496.

Hospitalizovano je 766 ljudi, na respiratorima je 17 pacijenata. Do sada je izlečeno njih 4.479.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je danas najbolji dan za Srbiju kada je reč o procentu broja zaraženih koronavirusom u odnosu na broj testiranih.

Imunolog Srđa Janković rekao je da epidemija koronavirusa u Srbiji jenjava, ali upozorava da još nije završena. Naglasio je da niko ne bi voleo da bude neprijatnih iznenađenja ističući da je opasno da počnemo da se ponašamo kao da koronavirusa više nema.

Zbog nestabilne epidemiološke situacije u Leskovcu i sve većeg broja obolelih među zaposlenima, u fabrici “Jura” počelo je testiranje svih zaposlenih.

Pedesetogodišnji policajac iz Subotice preminuo je u Kliničkom centru Vojvodine od posledica infekcije koronavirusom, potvrđeno je RTS-u u Policijskoj upravi u Subotici.

Danas je počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra penzionerima.

Pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije, koji su od 3. aprila pomagali Srbiji u suzbijanju epidemije koronavirusa, otputovali su Rusiju. Na batajničkom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” priređen im je svečani ispraćaj.

Podeli na: