subota, 10. decembra 2022. | 02:49
Najnovije vesti

Priština najavljuje primenu odluke o ličnim kartama i tablicama od 1. septembra

Ministar unutrašnjih poslova u Prištini Dželjalj Svečlja izjavio je da će od 1. septembra krenuti sprovođenje odluke vlade o ličnim kartama i preregistraciji vozila sa srpskim tablicama na severu KiM, tvrdeći da “postoje indicije da bi barikade mogle da budu podignute i pre tog datuma”.

 

 

 

“Nadamo se da neće biti tenzija, smatramo da nema razloga. Ali postoje i indicije da se one mogu desiti. Spremni smo da se suočimo sa bilo kojom vrstom situacije, naše institucije su zrele, jake i spremne da se suoče sa svakim pravnim zadatkom koji dobiju. Ali imamo i bezrezervnu podršku međunarodnog faktora”, rekao je Svečlja za “Kljan njuz”.

Na pitanje odakle informacije o vraćanju barikada i mogućim incidentima, kazao je da su sa terena i od stranaca.

Optužio je rukovodstvo u Beogradu da organizuje barikade – “direktno Beograd, Vučića, Vulina i paralelne srpske strukture”.

“Oni mogu da postavljaju barikade, mogu da napadnu bezbednosne institucije, kao što su to činili poslednjih meseci”, rekao je Svečlja i dodao da “imaju podatke o pripremama”.

Petar Petković je reagujući na najave iz Prištine rekao da Kurtijev ministar privremenih institucija samouprave u Prištini Dželjalj Svečlja apsurdnim napadima na Beograd i Srbe na severu Kosova i Metohije potvrdio je da ima ulogu glavnog podizvođača Kurtijevog plana destabilizacije regiona.

Podeli na: