nedelja, 02. oktobra 2022. | 20:29
Najnovije vesti

RK “Topličanin” iz Prokuplja zabranjen ulazak na KiM

Priština je, nakon što je onemogućila fudbalere Crvene zvezde da igraju utakmicu u Zvečanu, zabranila i igračima Rukometnog kluba Topličanin iz Prokuplja da se u Zubinom Potoku sastane sa domaćinom Mokrom Gorom, saopštila je Kancelarija za KiM.

 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je ocenila da je reč o očiglednoj nameri da se srpski sport potpuno progna sa Kosova i Metohije, a našim klubovima i timovima u pokrajini da budu domaćini sportskih manifestacija.

Podseća da je u Zubinom Potoku trebalo da bude odigran, ne revijalni meč, već utakmica u okviru redovnog takmičenja rukometne Super B lige Srbije, koje je u prošlosti bilo bez ikakvih problema organizovano na području Kosova i Metohije.

Priština po svemu sudeći namerava da izolovanjem Srba na Kosovu i Metohiji izvrši pritisak i na naš narod u pokrajini i na Beograd. Na ovaj način se, međutim, ne može iznuditi ni politička kooperativnost Srba na terenu, kao ni popustljivost Beograda.

“Apelujemo na predstavnike međunarodne zajednice koji su, odmah po završetku parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, počeli da pozivaju na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, da imaju na umu da su barijere i zabrane za ljude i robu u suprotnosti sa samim duhom dijaloga, i da razgovora ne može biti dok god Priština manifestuje nasilje”, piše u saopštenju.

Kancelarija za KiM poručuje da će Srbija učiniti sve da međunarodne sportske organizacije budu detaljno informisane o anticivilizacijskom i antisportskom delovanju Prištine.

Priština je juče onemogućila fudbalere Crvene zvezde da igraju utakmicu u Zvečanu, podseća se u saopštenju.

Podeli na: