Најновије вести

Продужена мера обавезног јављања у полицијску станицу за Марковића и Арсовић

Предеседавајући Судског већа посебног одељења основног суда у Приштини судија Ваљон Куртај продужио је на још два месеца одлуку о обавезном јављању у полицијску станицу за Драгишу Марковића и Силвану Арсовић.

 

Марковићев адвокат Дејан Васић потврдио је за Косово Онлајн да је судско веће продужило одлуку обавезног јављања на још два месеца за његовог клијента.
“Ја сам суду скренуо пажњу да је изрицање ове мере апсолутно непотребно обзиром да је мој брањеник у потпуности учествовао у поступку и да се одазивао сваком позиву суда. Ова мера је блага па и на неки начин не ремети његов нормалан живот”, рекао је Васић.
Драгиши Марковићу се на терет ставља да није испунио своје службене дужности на дан убиства и после убиства Ивановића, да није осигурао лице места, допустивши осталима да оштећују материјалне доказе.
Силвана Арсовић се терети да је исклучила камере у канцеларијама седишта ГИ СДП, “јер је радила као администратор и у овим просторијама је била једина пристуна особа када је извршено убиство”. Њој се на терет ставља саучесништво у убиству и како се у оптужници наводи саучесништво у помагању при извршавању кривичног дела убиства.

Подели на: