nedelja, 14. avgusta 2022. | 02:56
Najnovije vesti

Prostor oko škola blokiran

Dojave o postavljenim bombama u školama u Leposaviću

 

U četvrtak oko sedam časova ujutru na emejl poštu Osnovne škole ,,Leposvić” i Srednje škole ,,Nikola Tesla” u Leposaviću stigle su dojave o postavljenim bombama u ovim objektima. Preduzete su hitne mere i deca, koja su tek stizala u školu vraćena su kući.
Direktorka Osnovne škole ”Leposavić”, Silvana Magovčević nas je obavestila da su preduzete sve mere u cilju zaštite učenika i zaposlenih.
– Odmah smo obavestili policiju i lokalnu samoupravu i preduzeli mere . Učenici su vraćeni kući i to je dellimično stvorilo paniku kod učenika i roditelja. Policija je odmah izašla na teren i obezbedila ceo prostor oko škola. Kada dobijemo odobrenje od nadležnih da je bezbedno ponovo ćemo se vratiti nastavnom procesu, kako bi ovu školsku godinu priveli kraju, kaže Magovčevićeva.
Najuži centar Leposavića u prostoru oko Osnovne i Srednje škole je opasan žutom zaštitnom trakom i zabranjen je pristup školama. Preduzete su i ostale mere u ovakvoj situaciji, obezbedjeno je vatrogasno i sanitetsko vozilo u slučaju potrebe za intervencijom.
Kako se očekuje, objekte škola treba da pregleda i specijalna policija iz Prištine, kako bi se uverila da li je dojava bila lažna ili ne. V.V.

Podeli na: