субота, 27. новембра 2021. | 13:25

Први смртни случај због коронавируса у Србији

Пацијент из Кикинде који је оболео од Ковида-19 преминуо је у Клиничком центру Војводине, објавила је премијерка Ана Брнабић на конференцији за медије. На респираторима се налази осам грађана, који се боре за живот, додала је Брнабићева. У Србији је у 18 часова потврђено још 17 случајева, па је укупан број оболелих 135, објављено је на сајту Министарства здравља.

 

18.23 – Сутра између 19 и 20 часова очекује се велика пошиљка из Кине, са великим бројем медицинских апарата, заштитном опремом, а стићи ће и кинески експерти, најавила је Брнабићева.

18.22 – Премијерка је објавила да се од сутра у осам увече суспендује јавни градски превоз. Од недеље у 20 часова се затварају ресторани, кафићи и тржни центри.

18.20 – На респираторима се налази осам грађана, који се боре за живот, додала је Брнабићева.

18.13 – Први смртни случај због коронавируса у Србији, објавила је премијерка Брнабић.

18.00 – До 18 часова у Србији је регистровано укупно 135 случајева Ковида-19.

У Србији је забележен први смртни случај од Ковида-19, а реч је о пацијенту из Кикинде, саопштила је премијерка Ана Брнабић на конференцији у Влади Србије.

Пре неколико сати у КЦ Војводине у Новом Саду преминуо је мушкарац стар 59 година, навела је Бранбићева.

Од последњег извештаја до 18 часова тестирани су узорци 40 особа од којих је 17 позитивно и 23 негативно на нови коронавирус.

Од седамнаест потврђених случајева, девет пацијената је хоспитализовано, али без компликација, доброг општег стања, док њих осам има лакшу клиничку слику и налазе се у кућним условима.

У Србији је данас проглашена епидемија коронавируса.

Од осам сати ујутро затворени су сви гранични прелази за друмски, железнички и речни саобраћај.

Такође, од 12 часова потпуно је укинут међуградски аутобуски и железнички саобраћај, а оставља се могућност за аутомобилски саобраћај.

На снази је забрана изласка за лица старија од 65 година у урбаним срединама и за лица старија од 70 година у руралним местима.

Такође, важи и забрана кретања за све у периоду од 20 часова до пет сати ујутру.

Подели на: