sreda, 28. septembra 2022. | 08:44
Najnovije vesti

Publika u Zvečanu uživala

Predstava “Sirano”, rađena po tekstu Igora Bojovića, a u režiji Nenada Todorovića, u produkciji Narodnog pozorišta u Prištini (sa sedištem u Gračanici), je izvedena danas u Domu kulture “Trepča” u Zvečanu.

 

U ovoj predstavi, rađenoj po motivima čuvenog dela, hrabar i nosat komandant musketara Sirano, vešt sa mačem kao i sa stihovima, iako ružan, osvaja najlepšu devojku u kraljevstvu, princezu Roksanu.

„Predstava je urađena tako da mogu i deca i roditelji da uživaju. Zadovoljni smo kako je predstava primljena od strane publike i u Gračanici i Zubinom Potoku i Zvečanu“, rekao je Aleksandar Gligorić, koji je glumio Sirana, i izrazio nadu da će predstava gostovati još koji put pred publikom na Kosovu i Metohiji.

Prema rečima glumice Tamare Tomanović, Sirano je vesela, razdragana predstava u kojoj uživaju i publika i glumci.

„Predstava nosi jednu poruku da je bitna lepota duše, znanje i unutrašnja lepota. Mislim da su deca u Zvečanu uživala i razumela predstavu“, rekla je glumica.

Glumci su odlično odradili svoj posao na sveopšte oduševljenje publike.

Ovaj komad Narodnog pozorišta Priština već je imao premijeru u Gračanici i Zubinom Potoku, a u utorak i publika u Leposaviću moći će da uživa u predstavi.

Podeli na: