среда, 22. септембра 2021. | 04:33

Путин Вучићу: Русија се залаже за проналазак “уравнотеженог решења” за КиМ уз одобрење СБ

Руски председник Владимир Путин пренео је председнику Србије Александру Вучићу да се Русија залаже за налазак “уравнотеженог решења” за косовско питање, а које треба да одобри и Савет безбедности Уједињених нација, саопштено је данас у Москви.

 

 

Руска страна потврдила је свој принципијалан став о налажењу уравнотеженог решења које би требало да одобри Савет безбедности УН”, наводи се у саопштењу Кремља, објављеном након телефонског разговора двојице лидера.

Путин Вучићу: Русија се залаже за проналазак “уравнотеженог решења” за косовско питање, уз одобрење СБ
Како се додаје, Вучић је обавестио Путина о својој процени ситуације у вези са решењем косовског питања, у складу са контактима које је имао са страним партнерима, преноси ТАС.

У саопштењу Кремља напомиње се да Србија може да рачуна на подршку Русије у решавању овог, као и других кључних питања.

Након телефонског разговора двојице председника, Кремљ је саопштио да су се лидери две земље фокусирали на напоре у борби против пандемије и додатне испоруке Србији руске вакцине “спутњик в”.

“(Двојица председника) усредсредила су се на сузбијање пандемије коронавируса, уз нагласак на ширу сарадњу на пољу вакцинације, што укључује додатне испоруке руске вакцине ‘спутњик в‘ Србији”, наводи се у саопштењу Кремља.

Како се додаје, лидери две земље “настављају да деле ставове о хитним билатералним и међународним питањима”, преноси ТАС.

Кремљ наводи да су Вучић и Путин позитивно оценили обострано корисну руско-српску сарадњу и указали на успешну примену великих заједничких пројеката у енергетском, транспортном и високотехнолошком сектору.

 

Подели на: