utorak, 16. avgusta 2022. | 16:08
Najnovije vesti

Rajko Jevtić: Uručeni ključevi vlasnicima za 30 kuća u Matici

Rajko Jevtić, odbornik Opštine Zvečan naveo je gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice kapitalne projekte realizovane u protekloj godini u Zvečanu.

 

Tu pre svega mislim na izgradnju sportske hale u Žitkovcu, koja će pored doprinosa sportu i sportistima, doneti i nova radna mesta” istakao je Jevtić, navodeći da se završetak radova očekuje do kraja godine.

Podsetio je na 50 dodeljenih stambenih jedinica, od čega 20 stanova u naselju Mali Zvečan, i 30 kuća u naselju Matica, čijim vlasnicma su ove nedelje uručeni i ključevi, nakon finalnih radova koji su izvođeni.

Formiranje lokalnih saveta i izbor za njihove predsednike, kojih ima 9, takođe je naveo kao jednu od ključnih aktivnosti, koja će doprineti i razvoju ruralnih područja s obzirom da izabrani lideri pored toga što predlažu u prilici su i da predaju predloge projekata.

Ulagalo se i u infrastrukturu, pre svega, asfaltiranje ulica, uređenje rasvete, i zelenila.

U toku je opremanje dela nove zgrade Predškolske ustanove “Lane” koja će povećati kapacitete za boravak još 100 mališana.

U 2019. godini fokus manji projekti i rešavanje problema građana

Jevtić kaže da se u 2019. godini za razliku od prethodne koja se svodila na velike investiciije, realizovati više manjih projekata kako bi se izašlo u susret građanima i više njihovih problema rešilo.

Najavio je i izgradnju Omladinskog centra, imajući u vidu da se rešavaju tehnički problemi koji su postojali.

Podeli na: