Најновије вести

РАКИЋ ОБЕЗБЕДИО НОВЕ КОЛИЧИНЕ ЗАШТИТЕ ОПРЕМЕ

У циљу унапређења заштите здравствених радника, али и ватрогасаца и радника комнуналних служби, градоначелник Ракић у име општине Северна Митровица данас уручио веће количине заштитне опреме и дезинфекционих средстава радницима КБЦ Косовска Митровица, Дома здравља, ЈКП Стандард и погребног предузећа, као и ватрогасцима.

 

Овом приликом градоначелник Ракић је поменутим институцијама уручио специјалне скафандере, заштитне маске, рукавице, визире, наораче и дезинфекциона средства, а све у циљу боље заштите запослених који су због специфичног посла који обављају најизложенији и којима је потребна подршка у борби против корона вируса.

Приликом уручења донације, градоначелник Ракић се захвалио свима који се у овом тренутку боре против невидљивог непријатеља и не одустају јер знају колику светињу бране, а то су животу наших грађана.

Градоначелник је посебно захвалио грађанима који су показали изузетну одговорност, стрпљење и солидарност чиме су показали снагу нашег народа када је то најпотребније и који поштују мере које су на снази.

Корона вирус је непознаница чак и за највеће научнике света, али је познато да поштовање мера физичке дистанце и ношење заштитне опреме представљају најбољи начин да се спречи ширење инфекције.

“Ми немамо другу опцију осим да будемо одговорни и да победимо и овог непријатеља, јер је наш град херој увек знао како да буде најјачи када је најтеже”- истакао је на крају градоначелник Ракић.

Подели на: