sreda, 28. septembra 2022. | 07:41
Najnovije vesti

Rakić: Pobeda Srpske liste – pobeda srpske sloge i jedinstva

Pristalice Srpske liste, predvođene predsednikom stranke Goranom Rakićem, noćas su kod spomenika knezu Lazaru proslavili su apsolutnu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima, na kojima su osvojili svih deset poslaničkih mandata garantovanih za Srbe.

 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je, prema preliminarnim rezulatima, Srpska lista na prevremenim parlamentarnim izborima osvojila svih 10 mandata u kosovskom parlamentu i da je za SL glasalo više od 90 odsto birača u svih 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom.

Rakić je rekao da je Srpska lista u severnoj Kosovskoj Mitrovici osvojila 98,07 odsto glasova, a da je Samostalna liberalna stranka osvojila 0,47 odsto glasova, Pokret kosovskih Srba 0,76 odsto, a koalicija Sloboda 0,7 odsto glasova.

“Ovo je pokazatelj kome Srbi na KiM veruju, a veruju državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću”, rekao je Rakić novinarima kod spomenika knezu Lazaru, gde je okupljenima građanima severne Mitrovice saopštio rezultate izbora.

Rakić je rekao da proglašava pobedu srpskog jedinstva i sloge i u ime Srpske liste zahvalio je odgovornim ljudima koji žive na KiM i koji su pokazali veliku odgovornost i ozbiljnost i švatili važnost ovih izbora:

“Ovi izbori znače budućnost srpskog naroda na prostoru KiM, ali i budućnost Goranaca, Bošnjaka, Roma i svih drugih dobronamernih ljudi”.

Rakić je ocenio da su današnji izbori poraz Evropske unije, jer kada EU poziva njene članice na jedinstvo, onda je to demokratija, ali nije kada država Srbija i Aleksandar Vučić pozivaju srpski narod na jedinstvo.

Zahvalio je državi Srbiji, vladi, predsedniku Vučiću i direktoru Kancelarije za KiM Marko Ðurić na podršci koju pružaju srpskom narodu na KiM “kada je teškuko i kada je lepo”.

Rakić je zahvalio i interno raseljenim i proteranim Srbima sa KiM koji su danas u velikom broju došli i glasali.

Pozvao je prisutne da aplauzom pozdrave Tomislava Bakića i Uglješu Živulova, koji su danas privedeni samo zato što je, kako je rekao, neko želeo da glasa sa srpskom ličnom kartom.

Rakić nije želeo da komentariše izborne rezultate albanskih partija.

Podeli na: