недеља, 05. фебруара 2023. | 11:59
Најновије вести

Ракић: Убедљива победа Српске листе којом српски народ са КиМ честита Дан државности

Предеседник Српске листе Горан Ракић је вечерас на конференцији за новинаре саопштио да је Српска листа убедљиво победила и освојила свих 10 посланичких мандата.

 

 

Победило је српско јединство! Убедљива победа Српске листе,којом српски народ са Косова и Метохије честита свим Србима Дан државности”, рекао је Ракић.

Српска листа освојила је на ванредним парламентарним изборима свих 10 посланичких места предвиђених за српску заједницу на КиМ. У Северној Митровици Српска листа је освојила 99,1 одсто гласова, а Трајковић, Рашић и Петковић укупно 0,9%.

“Ови избори су због пандемије одржани у посебним околностима, због пандемије и због сијасет трикова којима је Приштина желела да умањи снагу српског народа и снагу Српске листе да се у институцијама у Приштини бори за свој народ. Јединством и слогом смо осујетили те њихове намере. Желим да захвалим председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије и директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу”, рекао је Ракић.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Миљан Ранђеловић је захвалио српском народу на КиМ што су и овога пута подржали председника Александра Вучића и Српску листу.

“Српска листа је на овим изборима однела убедљиву победу и од могућих 10 мандата, очекујемо да освоји свих 10 мадата. Захваљујемо нашем народу због тога што је препознао шта нуде и шта су урадили они, а шта смо урадили ми и шта нудимо ми. Њихов резултат на изборима је статистичка грешка”, поручио је Ранђеловић.

Ранђеловић је поручио да председник Вучић, Влада Србије и Канцеларија за КиМ дуго раде на томе да Срби на КиМ буду “успешни, јединствени, храбри и да праве резултате као данас”.

“Дуго година смо сањали сан који је вечерас постао стварност свих нас. Србија нема други народ, ни Срби други државу сем Србије. Настављамо нашу политику јер одавде нема назад”, поручио је Ранђеловић.

Подели на: