četvrtak, 18. avgusta 2022. | 22:11
Najnovije vesti

Rakić: Ulaganje u obrazovanje je jedini garant bolje budućnosti našeg naroda

Srednja tehnička škola u Kosovskoj Mitrovici, poslednjih godina poprimila je potpuno drugačiji izgled, a po opremljenosti najsavremenijom školskom opremom spada među najbolje u Srbiji.

 

Ova škola je primer kako saradnja sa lokalnom samoupravom daje odlične rezultate.

„Ovo je vaspitno obrazovna institucija a ono što je urađeno poslednjih godina je impozantno. Zamenjen je krovni pokrivač, rekonstruisana kompletna krovna konstrukcija, urađeni oluci, fasada, stolarija, svaka prostorija je okrečena, urađeni su i podovi u svim učionicama kao i prostor oko škole što je školi dalo potpuno novi izgled“, rekao je direktor ove škole Radovan Tanić.

Kandidat za gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić istakao je da je ovo tek početak i da će, ukoliko mu građani u nedelju ukažu poverenje, nastaviti ulaganje u sve škole na teritoriji Severne Mitrovice.

Rakić je rekao da su u rekonstrukciju Tehničke škole „Mihajlo Petrović Alas“ uložena velika sredstva. U potpunosti je renovirana i opremljena školu a samim tim i Gimnazija, Ekonomska škola, kao i Pravni i Prirodno-matematički fakultet i Gradska biblioteka koja je u sklopu ove zgrade.

„Ulaganje u obrazovanje je jedini garant bolje budućnosti našeg naroda. Zato je značajno i bitno imati podršku građana. Srpska lista je kanal za realizaciju svih ekonomskih projekata i investicija iz centralne Srbije na KiM. Zato je od ključne važnosti da lokalni organi vlasti budu u rukama srpskog naroda“, poručio je Rakić.

Rakić je naglasio da je snaga srpskog naroda u kolektivu i da „oni koji žele da nas oslabe i ugroze bez obzira na političke razlike među njima nastupaju kao kolektiv i jedini način da se odbranimo jeste da imamo jedinstvenu srpsku politiku“.

„Ono što branimo ne pripada samo nama već čitavom srpskom narodu“, istakao je Rakić i dodao da izbori u nedelju nisu lokalni već „još jedan referendum za ili protiv opstanka Srba na KiM“.

U renoviranje Srednje tehničke škole „Mihajlo Petrović Alas“ do sada je uloženo preko milion evra.

Podeli na: