utorak, 27. septembra 2022. | 02:44
Najnovije vesti

Razmena iskustava i saradnja

DELEGACIJA LEKARA KBC KOSOVSKA MITROVICA 6. I 7. MARTA U REPUBLICI SRPSKOJ.

 

Na predlog i organizacijom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, delegacija lekara KBC Kosovska Mitrovica 6 i 7.marta biće u dvodnevnoj poseti Banja Luci i Republici Srpskoj.

-Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i ministar Alen Šeranić biće pokrovitelj dvodnevne posete lekara iz Kosovske Mitrovice predvođeni zamenikom generalnog direktora KBC Kosovska Mitrovica Dr.sci.med Zlatanom Elekom. Uz prijem kod ministra delegacija će posetiti Uneverzitetski Klinički Centra Republike Srpske i Zavod Dr.Miroslav Zotović u Banja Luci – kaže predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Lekari iz Mitrovice će se upoznati sa najmodernijom opremom u ove dve medicinske javne ustanove i nastaviti saradnju započetu još pre četiri godine, jer postoji spremnost pomoći i te vrste našem narodu na Kosovu i Metohiji naročito deci i mladima sa cerebralnom paralizom.

-Sve ovo pokazuje veliku volju, pomoć i snagu Odbora i cele Republike Srpske za srpski narod na Kosovu i Metohiji jer smo isti narod.Drina je samo obična reka koja teče kroz srpsku zemlju – kaže Arlov.

Z.Vlašković

Podeli na: