nedelja, 02. oktobra 2022. | 22:22
Najnovije vesti

Rusija pokrenula istragu o prebijanju Krasnoščekova

Visoka poverenica za ljudska prava Ruske Federacije Tatjana Nikolajevna Moskalkova izjavila je u Beogradu da su nadležni organi njene zemlje pokrenuli istragu u vezi sa nedavnim prebijanjem njihovog državljanina, pripadnika Unmika Mihaila Krasnoščekova, tokom nedavne policijske akcije na severu Kosova.

 

Tatjana Nikolajevna Moskalkova je izrazila nadu da će isto učiniti i srpske kolege od kojih, kako je rekla, očekuje da će im pomoći u prikupljanju dokaza i pri utvrđivanju krivičnog dela svih koji su odgovorni za taj incident.

Činjenica da su oni koji su tukli Krasnoščekova znali da je on ruski državljanin govori da je reč o cinizmu prištinskih institucija.

Ocenila je i da su pripadnici kosovske policije tom prilikom delovali suprotno svim međunarodnim normama.

Potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević naveo je da ono što se dogodilo na severu KiM zaslužuje najveću osudu i ocenio da je to ugrožavanje ljudskih normi i međunarodnog prava.

Prema njegovim rečima, ono što se danas dešava na KiM je vrhunac političkog ludila, koje niko ne razume i to zato što su predstavnici prištinskih vlasti izgubili kompas i tlo pod nogama.

“Verujem i da njihovi mentori i oni čiji su oni čedo imaju neke crvene linije i verujem da će te takozvane prištinske vlasti vrlo brzo preći, ako već nisu prešli te crvene linije”, rekao je Milićević.

Podeli na: