Најновије вести

Сакупљена 41 јединица крви

Успешна хуманитарна акција Црвеног крста Зубин Поток и Завода за трансфузију крви Косовка Митровица

Даваоци крви су млади, средовечни и старији Колашинци од 18 -65 година старости. Добар одзив и младих даваоца који први пут дају крв

Црвени крст Зубин Поток у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Здравственог центра у Северној Косовсакој Митровици и локалном самоуправом општине Зубин Поток, успешно је спровео хуманитарну акцију добровољног давања крви која је одржана 24. марта у Дому здраља у Зубином Потоку од 10 до 15 сати. Према речима Славујка Божовића, секретара ЦК Зубин Поток у овој акцији под мотом нечије мало некоме значи много – спасите живот, дајте крв, сакупљена је 41 јединица крви од укупно 65 пријављених давалаца. Акцију је водило неколико лекара из Трансфузије крви у Косовској Митровици. Даваоци крви су узраста од 18-65 година.
-Добровољно давалаштво крви је увек приоритет, поготово у ситуацији у којој се сада налазимо. Радује нас то што се велики број добровољних даваоца одазвао, нарочито младих људи који по први пут дају крв“ рекао је секретар Црвеног крста у Зубином Потоку Славујко Божовић и овом приликом се захвалио даваоцима.  С.Ђ.

Подели на: