Најновије вести

Санитетски материјал и лекове амбулантама

Општина Ново Брдо обезбедила

Општина Ново Брдо обезбедила је амбулантама на њеној територији одређене количине неопходног сантитетског материјала и лекова. Ова врста помоћу уручена је надлежнима у амбулантама 19.маја, а у циљу како је речено у општини, побољшања квалитета пружања здравствених сулуга у условима борбе против појаве и ширења пандемије корона вируса.
Од проглашења пандемије корона вируса до 19. маја на територји општине Ново Брдо није било регистровачних позтививних случајева на Ковид 19. Из општине је поново упућен позив становништву да се и даље придржавану мера које се односе на спречавање појаве и ширења корона вируса уз нагласак да се само дисцилином може осигурати добра епидемилошка ситуција на теритоирји општине по питању помнеутог вируса.
Додајмо да и на територији ове општине, као што је то случај и у другим деловма Косова и Метохије уз друге мере још увек важе рестрикције по питању кретања становнштва. Свако појединачно, осим одређених категорија запослених, може се кретати два пута по два сата у току дана. Ова мера ће бити на знази до 2. јуна.
С.И.

Подели на: