среда, 15. марта 2023. | 12:21
Најновије вести

САОПШТЕЊЕ РЕДАКЦИЈЕ “ЈЕДИНСТВО”

ПОВОДОМ БРУТАЛНИХ НАПАДА НА НОВИНАРКУ “ЈЕДИНСТВА” РАДУ КОМАЗЕЦ

Најоштрије осуђујемо бруталне претње упућене нашој новинарки Ради Комазец, путем друштвене мреже Твитер, а које је изазвала емисија “Утисак недеље”, где нашу новинарку називају погрдним именима. Етикетирајући је као “зло у новинарству”, цртају јој мету на челу и доводе у животну опасност .

Свесни, да смо суочени са бесрамном изневереношћу основних новинских принципа и покушајима компромитације наше новинарке, иначе беспрекорног медијског прегаоца већ више од две деценије, афирмисаног борца за новинске и сваке друге слободе, позивамо новинска удружења и све часне колеге да се супроставе острашћеним новинарским пропагандистима, који не презају ни од чега да своје колеге, који не мисле као они, нападају, вређају и угрожавају.
Бездушни твитераши, оркестрирано упућују данима најдрскије и најбезочније увреде и директно насрћу на безбедност наше новинарке.
Зар смо и то дочекали да се листу “Јединство”, који опстаје деценијама на косовској ветрометини и нашој храброј новинарки Комазец која преживела два прогона, са ужасним изливом мржње прети нестанком у главном граду. Опстајемо деценијама у непријатељском окружењу као и народ којем служимо и поручујемо им да неће спречити непристрасне и храбре новинаре “Јединства”, ни у Београду ни на Косову и Метохији да обављају своју часну дужност у јавном интерсу српског народа на КиМ.
Дубоко уверени да овакви изливи мржње према нашој храброј и часној новинарки спадају у корпус бешчашћа и кривичног дела, са којим се не може полемисати, позивамо српску јавност да осуди овај гнусни чин, а надлежне државне органе да раде свој посао.
Ово је пошаст против које се Србија мора изборити.

РЕДАКЦИЈА ЛИСТА “ЈЕДИНСТВО”

Подели на: