subota, 10. decembra 2022. | 04:24
Najnovije vesti

Saradnja sa „ Jumkom“ iz Vranja uz inovacije u proizvodnji

Smeši se budućnost fabrici „Javor new“ u Zubinom Potoku

 

Predsednik Privremenog organa Opštine Zubin Potok Srđan Vulović je ovih dana sa saradnicima, posetio fabriku “Jumko” u Vranju. Generalni direktor firme “Jumko” Branislav Trajković ugostio je predstavnike opštine Zubin Potok, a nedavno je i sam boravio u ovoj opštini, posetivši fabriku “Javor” sa kojom “Jumko” ima uspešnu saradnju.

Predstavnici opštine Zubin Potok imali su priliku da vide nove metode i mašine u proizvodnji, ali i da dogovore nastavak sardnje, uz neophodne inovacije u budućnosti za ove dve fabrike.

Da podsetimo, nedavno je zamenik kosovskog premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić, posetio opštinu Zubin Potok, zajedno sa ambasadorom Norveške Jensom Erikom Grondahlom i šefom misije OEBS-a na Kosovu Janom Bratuom.

U pratnji gradonačelnika Zubinog Potoka Srćana Vulovića  i njegovih saradnika,  delegacija je obišla fabriku “Javor new” i jezero Gazivode.

Tokom posete bilo je reči o budućoj saradnji i ekonomskim merama koje će biti preduzete u cilju ublažavanja krize koja je nastupila usled pandemije kovid  19.​

Zvaničnici su obišli sever Kosova i Severnu Mitrovicu, zajedno sa vršiocem dužnosti gradonačelnika Severne Mitrovice Aleksandrom Spirićem i gradonačelnicima Vučinom Jankovićem, Zoranom Todićem i Srđanom Popovićem.

  S.Đ.

 

Podeli na: