četvrtak, 18. avgusta 2022. | 21:20
Najnovije vesti

Šefovi diplomatija Srbije i Urugvaja o bilateralnim odnosima

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravio u zvaničnoj poseti Urugvaju, sastao se u Montevideu se sa svojim kolegom, ministrom inostranih poslova te zemlje Rodolfom Nin Novoom. Ivica Dačić i Rodolf Nin Novo su razgovarali o aktuelnim bilateralnim pitanjima sa posebnim akcentom na saradnju u međunarodnim organizacijama, ekonomskoj saradnji i budućim projektima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Konstatovan je obostrani interes za intenziviranje kontakata na svim nivoima, pre svega ekonomske saradnje, i razmene iskustava u delu gde možemo preneti pozitivna iskustva.

Nin Novoa je upoznao Dačića sa stavovima Urugvaja o krizi u Venecueli, njihovim inicijativama u saradnji sa drugim zemljama, specijalno Meksikom, istakavši da je neophodno poštovati međunarodno pravo i nemešanje u unutrašnje stvari.

Dva ministra su se složila da je neophodno da se bilateralne političke konsultacije odvijaju uobičajenom dinamikom i da treba raditi na sadržajnoj agendi koja bi dovela do zvanične posete ministra inostranih poslova Urugvaja Srbiji.

Tokom boravka u Montevideu ministar je posetio stadion “Sentenario” i Muzej fudbala gde je, u prisustvu visokih zvaničnika i predstavnika vlasti i uglednih sportista, primio simbolični poklon – kopiju fudbalske lopte kojom je igran prvi Mundijal.

Tom prilikom obišao muzej, stadion i čuveni toranj sagrađen povodom prvog Mundijala, dodaje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Podeli na: