petak, 03. februara 2023. | 01:06
Najnovije vesti

Selaković održao završni sastanak sa Đurićem

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković održao je danas završni sastanak sa Markom Đurićem koji odlazi na dužnost ambasadora Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, saopštio je MSP.

 

 

Tom prilikom ministar Selaković poželeo je uspeh Đuriću uz poruku da će članovi srpske diplomatsko-konzularne mreže biti važan činilac budućih uspeha Srbije i konstatovao da je pozicija ambasadora u Vašingtonu jedna od najizazovnijih kada se u obzir uzme važnost unapređenja odnosa sa SAD.

Na sastanku kojem su prisustvovali i predstavnici sektora i nadležnih organizacionih jedinica MSP, istaknut je značaj nastavka kontinuirane saradnje i daljeg jačanja ukupnih bilateralnih odnosa sa SAD, kao i sa zemljama koje Ambasada Srbije u Vašingtonu nerezidentno pokriva.

Kako se navodi, posebno je istaknuta namera da se, u skladu sa obavezama i mogućnostima, ustanovi praksa prisustva ministra odbrani završnih teza odlazećih ambasadora, čime bi se podvukao značaj adekvatnih priprema pred polazak na novu dužnost naših najviših diplomatskih predstavnika u inostranstvu.

Podeli na: