četvrtak, 18. avgusta 2022. | 21:56
Najnovije vesti

Selaković upoznao ukrajinskog ambasadora sa zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se sa ambasadorom Ukrajine Oleksandrom Aleksandrovičem koga je upoznao sa zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost, o kojem će se uskoro izjasniti Vlada Srbije.

 

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković rekao je da Republika Srbija pruža punu i principijelnu podršku poštovanju načela teritorijalnog integriteta Ukrajine, naglasivši da su opšteprihvaćeni principi zaštite međunarodnog prava osnova spoljne politike Srbije.

Srbija, prema njegovim rečima, smatra veoma pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, uključujući Ukrajinu.

Selaković je istakao privrženost Srbije dijalogu i mirnom rešavanju sporova, dodavši da srpski narod Ruse i Ukrajince smatra bratskim narodima i da gubitak svakog života u Ukrajini doživljavamo kao tragediju.

Ministar je istakao spremnost Srbije da prihvati izbeglice iz Ukrajine i da, u sladu sa našim mogućnostima, uputimo humanitarnu i medicinsku pomoć.

Na osnovu člana 5. stav 2. Zakona o uređenju službi bezbednosti Republike Srbije, Savet za nacionalnu bezbednost, polazeći od svoje uloge u zaštiti nacionalne bezbednosti, na sednici od 25. februara 2022. godine doneo je zaključak koji će se naći, kako je rekao predsednik Vučić, na sednici Vlade.

Podeli na: