субота, 08. маја 2021. | 00:50

Север КиМ: Петоро новооболелих од Ковида-19, још четворо излечено

На северу Косова и Метохије у последња 24 часа регистровано је пет новооболелих од Ковида – 19, док су још четири лица излечена, саопштио је данас др Александар Антонијевић, специјалиста епидемиологије из Завода за јавно здравље Косовска Митровица

Од петоро новооболелих, троје су са пребивалиштем у Косовској Митровици, и по једно лице из Звечана и Лепосавића.
-Морам да напоменем да петоро новооболелих није разлог за забринутост јер по инструкцијама Владе Републике Србије проширен је обим тестирања, тако да сада тестирамо у већем обиму особе из контакта и регистровани позитивни су у већини случајева са лакшом клиничком сликом или без симптома – прецизирао је др Антонијевић
Од почетка тестирања у српским срединама на КиМ до јучерашњег дана тестирано је 995 лица, од тога је 102 ковид позитивних. До сада је 56 лица је оздравило, нажалост 8 лица преминуло .
Он је још једном апеловао на грађане да се строго придржавају уведених мера, посебно имајући у виду предстојеће првомајске празнике, да не излазе из својих домова без преке потребе, као и да држе социјалну дистанцу, уз обавезно коришћење заштитних средстава.
– Морамо ову ситуацију да превазиђемо заједно до краја, а то значи да , као и до сада, будемо дисциплиновани и молим вас да се не опуштате за предстојеће празнике, јер све иде у добром правцу и то можемо да покваримо недисциплином и олаким шватањем да смо све превазишли. Још један апел да издржите још мало и помогнете нама, анаравно, тиме штитите и своју породицу и своје најмилије – истакао је др Антонијевић.
По општинама, у Косовској Митровици је 41 оболелих од Цовиђ19 (двоје преминуло, 22 излечених), у Звечану 23 (један преминуо, 18 излечених), у Зубином Потоку 21 (један преминуо, 10 излечених) и у Лепосавићу 15 (четворо преминуло, шесторо излечених).
У Косовској Митровици, у Студентском центру тренутно су 23 лица, док је у КБЦ хоспитализовано 11 пацијената.
У КЦ Крагујевац смештена су два пацијента, а двоје њих се налази у КБЦ “Др Драгиша Мишовић”.
С.К.

Подели на: