среда, 07. децембра 2022. | 20:11
Најновије вести

Симић: Српска листа ће увек бити уз свој народ

О оркестрираним нападима Приштине да се напад у коме је пребијен син Ненада Рашића представи као врста политичког обрачуна као и изазови који очекују Србију када је реч о решавању косовског питања, у емисији Ново јутро ТВ Пинк говорио је потпредседник Српске листе Игор Симић.

 

 

Симић је рекао да су се пре два дана у Грачаници десиле две сташне ствари, прва је та договорена туча и да са тим треба да се позабаве надлежне институције, као и родитељи те деце.

“Осуђујемо то као и сваки други вид насиља. С друге стране оно што је такође страшно јесте оркестрирана кампања, договорена на релацији квазиопозиције у Београду и Аљбин Курти која је имала за циљ да за ову дечију тучу оптужи Српску листу и Државу Србију”, рекао је за ТВ Пинк Игор Симић.

Он је објаснио у чему се крије опасност овакве консталације снага.

“Српска листа је навикла на нападе и српски народ који долази из Приштине, зато што је Српска листа бедем одбране српских националних интереса, чувар интереса Срба на просторима Косова и Метохије, али и бедем одбране наших манастира јер Српска листа се не мири, за разлику од Раде Трајковић, да се успостави нека нова велика Албанија, у којој за Србе неће бити места, да се изврши албанизација српских цркава, манастира… Нећемо дозволити да се асимилирају Срби на простору Косова и Метохије. С друге стране, очигледно да онима квазиполитичарима Драгану Ђиласу, Вуку Јеремићу, којима у Приштини захваљују за све што су учинили у корист Албанаца, одговара да такви лидери имају подршку и њих у Београду. Они који заговарају велику Албанију,они који говоре да су добри само они Срби који ће се одрећи и крсне славе и свога имена, са тим се Српска листа никада неће сложити јер то је став свих Срба на овим просторима”, истакао је Симић.

Он каже да овај догађај представља још једно лицемерје.

“Нисам знао да Ненад Рашић, Рада Трајковић, Драган Ђилас и Вук Јеремић знају шта значи етикетирање и вређање политичких неистомишљеника. И ми у Српској лисТи имамо децу и породицу, и Данило, Милица и Вукан Вучић исто су деца али када се они вређају од ових квазиполитичара то изгледа нормално”, каже Симић.

Игор Симић је подсетио да је својевремено “Рашић је говорио да је Српска листа монструм који треба бити елиминисан са простора КиМ”.

“Српска листа ће уз помоћ председника Вучића, Владе Србије и Канцеларије за Косово и Метохију наставити да се бори за свој народ на КиМ”, поручио је на ТВ Пинк потпредседник Српске листе Игор Симић.

 

Подели на: