sreda, 30. novembra 2022. | 19:14
Najnovije vesti

SL: Predstoje konsultacije o učešću na izborima

Srpska lista će odluku o učešću na parlamentarnim izborima 6.oktobra doneti u konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem, rekao je potpredsednik Srpske liste Igor Simić i dodaje da konsultacije očekuje u narednih desetak dana u Beogradu.

Simić je kazao da sve odluke koje se tiču delovanja SL na terenu i srpskog naroda na KiM donose u konsultacijama sa Beogradom.

“Predstojeći period kao što je predsednik Vučić više puta rekao biće turbulentan i mi pozivamo sve Srbe da se priključe Srpskoj listi, da ojačaju bedem odbrane koji do sada niko nije mogao da probije, iako je bilo najrazličitijih pokušaja, kako od strane Prištine, tako od strane međunarodnog faktora”, rekao je Simić.

On je podsetio da je SL najveća politička partija Srba na KiM koja po rezultatima poslednjih lokalnih izbora uživa poverenje više od 90 odsto Srba na KiM.

“Imamo obavezu da uvek na svakom mestu i svakoj prilici branimo interese srpskog naroda. Tako će biti i na ovim izborima”, rekao je Simić i dodao da Srbi moraju imati pravog zaštitnika njihovih prava unutar kosovskih institucija.

On je dodao da je SL više nego očigledno pokazala u prethodnom periodu kome građani veruju i ko se najbolje bori za Srbe na KiM uz punu podršku i koordinaciju sa državnim organima.

Navodeći da je SL, posebno predsednik te stranke Goran Rakić u stalnoj komunikaciji sa predsednikom Srbije i direktorom Kancelarije za KiM, Simić je kazao da očekuje da se u narednih desetak dana obave konsultacije o učešću na izborima.

Podeli na: