Најновије вести

СЛ: Приштина да примењује споразуме које је сама потписала

Представници Српске листе, председник Горан Ракић, потпредседник Игор Симић и градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић састали су се данас са члановима Европског савета за спољне послове, којима су пренели да је потребно да се Приштини јасно стави до знања да мора применити споразуме које је сама потписала, посебно када је у питању формирање Заједнице српских општина.

 

То није никакав хир Српске листе већ међународна обавеза, чије испуњење је гарантовала и сама Европска унија.

“Договори из Брисела се морају спроводити, јер су они потписани, обавезују све, и јер једино тако можемо остварити боље услове живота и градити међусобно поверење које нам је данас преко потребно. Срби, посебно на северу су ушли у косовске институције зато што је управо Бриселским споразумом гарантовано формирање Заједнице српских општина као кровне институције српског народа која ће штитити колективна и појединачна права нашег народа”, рекао је на састанку председник Српске листе Горан Ракић.

На састанку који је одржан у Северној Митровици, казано је да су једностране акције од стране припадника Росу уперене против српског народа опасне, недопустиве и контрапродуктивне, и да изазивање страха и немира међу становништвом може додатно угрозити безбедносну ситуацију.

Наглашено је да Српска листа, подржава дијалог као основни начин решења свих проблема и отворених питања, јер је дијалог једини начин и једино место где се ова питања могу решавати, те захтева од свих, посебно Европске уније да учини све како би дошло до наставка дијалога, и како би се применили до сада постигнути споразуми.

 

Подели на: