utorak, 06. decembra 2022. | 09:07
Najnovije vesti

Složno za bolju budućnost

Rakić, Jevtić i Simić posetili Gračanicu

 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić obišli su Gračanicu. Poseta je počela sastankom sa predsednikom opštine Srđanom Popovićem. Njen cilj je, prema rečima Popovića, da se predstavnici Srpske liste na terenu informišu o potrebama ovdašnjeg stanovništva i planovima opštinskog rukovodstva. Sastanku je prisustvovao i predsednik Privremenog organa Skupštine grada Prištine Ljubinko Karadžić.

Popović je sa gostima razgovarao o problemima sa kojima se naši građani suočavaju a to je pre svega nastavak stambenog zbrinjavanja, pomoć socijalno ugroženim porodicama i slično.
Sagovornici su se složili da je današnja poseta pokazatelj da se nastavlja jedinstveno delovanje, u cilju unapređenja života građana i da se uprkos brojnim izazovima neće odustati od zajedničkog puta.
-Najbitnije je da smo dogovorili dalje zajedničko delovanje, kao i do sada, da zajedno određujemo prioritete, rešavamo probleme i zajedno gradimo, a sve sa ciljem da stvorimo što je moguće bolje uslove za naše građane, rekao je Popović i dodao:
Poruka sa ovog sastanka je da bez zajedništva ne možemo dostići cilj, da smo svesni svega što se dešava u ovoj specifičnoj situaciji u kojoj živimo, da smo tu za naš narod, a sa druge strane siguran sam da naši sunarodnici prepoznaju pravu priču i ko može da im garantuje sigurnu budućnost.
Potpredsednik Srpske liste i ministar za povratak u ostavci Dalibor Jevtić istakao je da su na današnjem sastanku ramatrane mogućnosti i kapaciteti za pomoć ljudima, kako u opštini Gračanica, tako na čitavom Kosovu i Metohiji.
-Kao politički predstavnici Srba bićemo svuda gde postoji potreba da sa ljudima razgovaramo, i to će biti naša obaveza. Krenuli smo iz opštine Gračanica da realizujemo naš plan, ali svakako ćemo u narednom periodu biti svuda gde za to postoji potreba kako bi se direktno upoznali sa svim problemima sa kojima se naš narod susreće, istakao je Jevtić.
Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić kazao je da na današnjem sastanku imali konsturktivne i plodonosne razgovore.
-Očekuje nas trnovit put, ali kada smo zajdeno, složni i jedinstveni taj put možemo utabati i obezbediti bolji život ovde, a to znači sigurnu i bolju budućnost. Nastavićemo sa ulaganjima, u tome će nam pomoći i država Srbija, rekao je Rakić.
Nakon razgovora u zgradi opštine delegacija je posetila socijalno ugroženu porodicu Vasić, a potom je položen kamen temeljac za igradnju kuće porodici Zorana Velića u Gračanici.  M.Č.

Podeli na: