petak, 03. februara 2023. | 02:34
Najnovije vesti

Snabdevanje čistom vodom je prioritet

Velji Breg i Gazivode dobijaju sisteme za prečišćavanje otpadnih voda.

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić i gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović potpisali su ovih dana memorandum za izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda, koji će biti instalirani u naseljima Velji Breg i Gazivode. U ovom projektu učestvuje i Javno preduzeće „Ibar Lepenac „ Potpisnici memoranduma su istakli da je snabdevanje čistom pijaćom vodom u ovoj opštini prioritet.
-Vrlo često govorimo o tome koliko je značajno imati čistu i ispravnu pijaću vodu. Vođen time podržao sam ovaj projekat. Konačno ćemo u opštini Zubin Potok uraditi nešto što je nedostajalo svih ovih godina. Gradonačelniku Vuloviću sam rekao da ćemo kada su u pitanju investicije za Zubin Potok, podršku tražiti i od drugih institucija i organizacija”, kazao je Rakić.
Gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović je rekao da je ovaj projekat značajan i za druge opštine jer će na ovaj način čistu pijaću vodu dobijati i građani Severne i Južne Mitrovice, Srbice, Vučitrna, Glogovca i Prištine.” rekao je Vulović.
S.Đ.

Podeli na: