sreda, 05. oktobra 2022. | 20:22
Najnovije vesti

“Španija neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i Metohije”

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Španije Raulom Bartolomeom Molinom koji je potvrdio da Španija neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i Metohije i da će nastaviti da pruža nedvosmislenu podršku evrointegracijama Srbije.

 

Premijerka i španski ambasador su razgovarali o bilateralnim odnosima dve zemlje i mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje, saopštila je Vlada Srbije.

Srbija će uvek biti iskren prijatelj Španije i zalagati se za održavanje čvrstih i stabilnih odnosa i tradicionalnog prijateljstva dva naroda, poručila je Ana Brnabić i zahvalila Španiji na principijalnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ambasador Molina je potvrdio da Španija neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i Metohije i da će nastaviti da pruža podršku u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije.

Naglasio je da će Španija istovremeno nastaviti da pruža nedvosmislenu podršku evrointegracijama Srbije, koju smatra važnim činiocem regionalne stabilnosti i pouzdanim partnerom Evropske unije.

Premijerka je ocenila da su politički odnosi Srbije i Španije na izuzetno visokom nivou, a da su se nakon uvođenja direktnih avio-linija Beograda sa Madridom i Barselonom stekli dobri uslovi za intenziviranje ekonomske saradnje naših zemalja.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, ambasador Molina je istakao da je prvi korak susret privrednih komora Srbije i Španije, planiran za ovu godinu. To će, prema njegovim rečima, biti dobra prilika da se srpske kompanije predstave španskom tržištu i mogućnost privrednicima iz Španije da upoznaju srpsko tržište i uslove za investiranje u Srbiji.

Podeli na: