Најновије вести

Спирић обишао почетак радова на изградњи водоводне мреже

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић је са својим сарадницима обишао почетак радова на изградњи резервоара капацитета 200 кубних метара у насељу Мали Звечан, који је предвиђен за снабдевање водом грађана северног дела Косовске Митровице.

 

“На коти од 635 метара започињемо изгрању резервоара капацитета 200 кубних метара. То је јасан показатељ да смо одлучни у решавању вишегодишњег проблема у нашем граду. Самом изградњом регионалног водовода, додатни капацитети за наш град ојачаће се кроз изградњу овог објекта а оно што јесте наш циљ је да се снабдевеност у Косовској Митровици унапреди. То гарантује и сарадња регионалног и нашег водовода али и оно што је препознала држава Србија и на иницијативу председника Александра Вучића а то је овај пројекат који је битан и значајан за наш град”, рекао је Спирић.

Спрић наводи да ће се у наредном периоду, уз помоћ донатора и локалне самоуправе, проблем снабдевања водом решити.

“Сви заједно и тимским радом, улажемо максималне напоре да нормализујемо једну од основних ствари за живот а то је снабдевеност водом. Сигуран сам да ћемо са шефицом администрације локалне самоуправе Адријаном Хоџић и другим донаторима, у наредном периоду успети да решимо вишедеценијски проблем у нашем граду а то је секундарна мрежа. Трудићемо се да на свим могућим фронтовима омогућимо да сви пројекти који су важни за Косовску Митровицу буду видљиви”, рекао је он.

Вредност пројекта је 43.000.000 динара а средства за изградњу издвојила Канцеларија за Косово и Метохију. Рок за завршетак изградње је 90 дана.

Директор Јавног комуналног предузећа “Водовод – Ибар” Миодраг Ралић истиче да је ово први део пројекта који се односи на изградњу секундарне мреже у северном делу Косовске Митровице.

“Ово је само један део пројекта који ће побољшати снабдевеност водом грађана северне Косовске Митровице. Ово је највиша кота која треба да намири све потрошаче и стамбене зграде који су на коти изнад 600 метара. Ово је први део пројекта који се односи на изградњу секундарне мреже у Косовској Митровици”,  рекао је Ралић.

Подели на: