Најновије вести

СПС позвао Србе на КиМ да гласају за Српску листу

Посланичка група Социјалистичке партије Србије позвала је Србе који живе на територији Косова и Метохије да у недељу изађу на изборе и подрже Српску листу јер је то глас за опстанак српског народа на тим просторима.

 

Шеф посланичке групе СПС, Ђорђе Милићевић, у изјави достављеној медијима, истиче да социјалисти верују да Срби на Косову и Метохији добро знају и препознају шта је њихов интерес и нема потребе да им поједини опозициони лидери о томе говоре из удобних фотеља, не крочивши никада на тло Космета.

“Поједине опозиционе партије коментаришу изјаве председника државе Александра Вучића и министра спољних послова Ивице Дачића, који су позвали српски народ на Косову и Метохији да у недељу изађе на изборе и гласа за Српску листу, говорећи да је то ‘страшно’ и да то нису смели да чине”, каже Милићевић.

Указује да овде није реч о страху да се “не би кидале везе са Србијом” како ти опозиционари тврде, већ је, каже, овде реч о томе да су и председник Србије, и влада, као и министар спољних послова увек били и јесу уз свој народ, нарочито сада, када се са свих страна угрожава интерес Србије и српског народа који живи на Косову и Метохији.

Милићевић истиче да је читавој јавности добро познато да се и председник Републике, и влада, и министар спољних послова отворено, искрено и свим политичким и дипломатским средствима боре, посебно на међународном плану, пред међународним организацијама, да са мртве тачке помере питање Косова и Метохије и права Срба и српске заједнице на Косову и Метохији.

Подели на: