petak, 03. februara 2023. | 01:49
Najnovije vesti

SPS pozvao Srbe na KiM da glasaju za Srpsku listu

Poslanička grupa Socijalističke partije Srbije pozvala je Srbe koji žive na teritoriji Kosova i Metohije da u nedelju izađu na izbore i podrže Srpsku listu jer je to glas za opstanak srpskog naroda na tim prostorima.

 

Šef poslaničke grupe SPS, Đorđe Milićević, u izjavi dostavljenoj medijima, ističe da socijalisti veruju da Srbi na Kosovu i Metohiji dobro znaju i prepoznaju šta je njihov interes i nema potrebe da im pojedini opozicioni lideri o tome govore iz udobnih fotelja, ne kročivši nikada na tlo Kosmeta.

“Pojedine opozicione partije komentarišu izjave predsednika države Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji su pozvali srpski narod na Kosovu i Metohiji da u nedelju izađe na izbore i glasa za Srpsku listu, govoreći da je to ‘strašno’ i da to nisu smeli da čine”, kaže Milićević.

Ukazuje da ovde nije reč o strahu da se “ne bi kidale veze sa Srbijom” kako ti opozicionari tvrde, već je, kaže, ovde reč o tome da su i predsednik Srbije, i vlada, kao i ministar spoljnih poslova uvek bili i jesu uz svoj narod, naročito sada, kada se sa svih strana ugrožava interes Srbije i srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji.

Milićević ističe da je čitavoj javnosti dobro poznato da se i predsednik Republike, i vlada, i ministar spoljnih poslova otvoreno, iskreno i svim političkim i diplomatskim sredstvima bore, posebno na međunarodnom planu, pred međunarodnim organizacijama, da sa mrtve tačke pomere pitanje Kosova i Metohije i prava Srba i srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Podeli na: