Најновије вести

Срби забринути и уплашени

У махали Сврачак на територији општине Ново Брдо на кући Влаинке Перић исписано „УЋК“

 

 

На кући у власништву Влаинке Перић и њеног сина Радомира Перића у махали Сврачак на територји општине Ново Брдо јуче ујутру за сада непознате особе исписале си графит „ УЋК“ ( Ослсободилачка војска Косова). Графит је исписан на једном од зидова куће близу улазне капије.

-Мој син Раде кад је устао изјутра видео је тај натпис.Неко је то написао преко ноћи вероватно. Одмах смо обавестили полицију. Дошли су и обавили увиђај. Забринути смо и уплашени. Никоме нисмо зло учинили и не знамо ко је то и зашто написао, баш на нашој кући – рекла је у изјави за наш лист Влаинка Перић.

У махали Сврачак остало је да живи још око 50 Срба. У истој махали повремено живи и један Албанац који је ту пре неколико година купио земљу и кућу .

-Са комшијом Албанцим немамо баш најбоље односе.Замерили смо се око неког бунара, али нећу да грешим душу и да кажем да је на зиду наше куће написао тај натпис. Надамо се да ће полиција урадити свој посао и да ће помоћи да се пронађе тај неко ко је то написао- рекла нам је Валинка Перић.

Додајмо да је преостале Србе у махали Сврачак забринуо у уплашио натпис „УЋК“ на кући Перића.Већина је мишљења да тај графит има своју поруку у актуелном политичко безбедносном котнексту, али исто тако проестали Срби у махали Сврачак надају се да ће органи реда открити починиоце.

С.И.

Подели на: