Најновије вести

Стефановић и Гулијев потписали споразум о војној сарадњи Србије и Азербејџана

Министар одбране Србије Небојша Стефановић и министар одбрамбене индустрије Азербејџана генерал-пуковник Мадат Гулијев потписали су споразум влада Србије и Азербејџана о војно-техничкој сарадњи.

 

Споразум је потписан после разговора два министра на Београдском сајму где се одржава 10. Међународни Сајама наоружања и војне опреме “Партнер”.

Стефановић је оценио да су односи две државе изузетни и истакао да су теме разговора биле војна и војно-техничка сарадња, односно конкретни кораци у њиховом унапређењу.

“Ми смо данас потписали споразум између наше две владе о војно-техничкој сарадњи, и ступањем споразума на снагу ствара се правни оквир за сарадњу два министарства у војно економској и војно техничкој сфери кроз реализацију пројеката у заједничком интересу”, рекао је Стефановић.

Истакао је да му је драго што је Гулијев био неколико дана у Србији и упознао се са обичајима, а током неколико састанака разговарало се о конкретној сарадњи.

“Надам се да ћемо убрзо имати прилику да видимо добре резултате ове посете”, рекао је мкнистар Стефановић и нагласио да је Гулијев изузетан пријатељ Србије и човек са којим ће Србија остварити велику сарадњу у области одбрамбене индустрије.

“Азербејџан подржава интегритет Србије”
Министар Мадат Гулијев истакао је задовољство што је овлашћен од председника Азербејџана да потпише Споразум са “братом” Небојшом Стефановићем.

“Нас двојица се добро познајемо и чини се да текућа сарадња добро напредује. Према нашем мишљењу цео сајам би требало да се држи заједно пред међународним изазовима у свету”, рекао је Гулијев.

Истакао је да председници двеју држава гаје блиске везе и подржавају се у свему и нагласио да Азербејџан подржава интегритет државе Србије.

“Ми увек подржавамо и волимо мир. Увек се каже да уколико желите мир морате се припремити и бити спремни за рат”, рекао је Гулијев.

Нагласио је да су две државе заједно загледане у будућност за 15, 20, 30 година.

“Мислимо да овај Споразум који смо потписали служи будућим односима између наших држава. С тим у вези, наша сарадња ће бити ојачана и заједно ћемо одговорити на све изазове”, поручио је министар Азербејџана.

Гулијев је рекао и да Србији жели напредак и свако добро и додао да ће у сваком изазову бити уз Србију.

“То значи да и ми такође видимо исти став српске Владе према нашој влади и нашем народу”, истакао је Гулијев.

Међународни сајам “Партнер 2021” отворен је данас и трајаћа до 14. октобробра.

Подели на: