Најновије вести

Свакодневна искључења

Проблеми у водоснабдевању у Лепосавићу

Дужи период општина Лепосавић, као и насеља Сочаница и Лешак имају проблема са водоснабдевањем. Рестрикције су по више сати.
Лепосавић, 18. Октобра- Грађани општине Лепосавић суочавају се са проблемом несташице пијаће воде. Проблемо су изражени годинама, али решења још увек нема. Ових дана воде има само у раним јутарњим часовима до подне, а потом следе исклучења до увече.
Оваква ситуација последица је недовољног капацитета изворишта и трпе сви потрошачи. Из Јавног Комунаног предузећа ” 24. Новембар” у Лепосавићу, које је и снабдевач водом на овом подручју, апелују на потрошаче да рационалније троше пијаћу воду.
Водовод који је грађен пре четири деценије недовољног је капацитеа да задовољи нарасне потребе свих потрошача воде. Потребна су нова улагања у проширивања капацитета, што је инвестиција у коју се планира улагати у наредном периоду, јер је последњих година на овом подручју порастао број становника, а самим тим и потрошња је значајно увећана.
Сада, славине су суве од поднева до вечерњих часова, па из ЈКП позивају грађане да своје потребе ускладе са терминима када има или нестаје вода, уз стални апел за рационалнијом потрошњом. Путем локалних медија становништво се обавештава о сатници искључивања воде, тако да су грађани углавном обавештени у ком периоду неће имати воду.
Ситуација је иста и у насељима Лешак и Сочаница , као и у селима која су водоводом прикључена на градски водовод. В.В.

Подели на: